2019. március 29., péntek

Hulló Csillagok 1. Jean - Michael Vincent (1944 - 2019)


Szépek, gazdagok, sikeresek, és népszerűek voltak. Ennél többet, senki sem kívánhatna. Sokan már a felével is beérnénk. Ezeknek az emberek, egy részük legenda, mégis tönkre tette magát, vagy még rosszabb öngyilkos lett. A most indult cikksorozattal, rájuk emlékezünk.   



Jean - Michael Vincent (1944 - 2019)






A világ, alig egy hónapja megdöbbenve vette tudomásul, hogy Jean - Michael Vincent meghalt, már jóval egy hónappal előbb Február 10-én, de csak márciusban került nyilvánosságra. A magyar embernek is igazán foroghattak az agytekervényei, hogy ugyan kiről is lehet szó, így kicsit megkönnyítve, nekem azonnal a sorozat jellegzetes zenéje intett vissza, a gyermekkori estékről. Az emberünk nem volt más, mint a legendás csodahelikopter pilótája Stringfellow Hackke,



igaz a gázsija, az akkori átlag színészi fizetéshez képest nagyon is magas volt epizódonként 46 millió forintot érő összeg, a harmadik nagyon is sikeres évad után, kénytelen volt távozni a sorozatból. Már akkor, sajnos kijelenthetjük, hogy pályája csúcsán, nem tudott úrrá lenni, alkohol illetve drogproblémáin. A családjában, nem ő volt, az első, és mint tudjuk a gyerekkori példa...
Az aktív évei, 1967- 2004 között voltak. A filmipar gyorsan felfigyelt, a kiváló adottságokkal rendelkező fiatalemberre. Népszerűsége a 80 -as évek közepén tetőzött, és sajnos akkor már önpusztítása is, az alkohol és a drogok, a mindennapi életének részesei voltak.


 Valahol a karrierjének kezdetén:


Pedig legendás színészekkel játszott együtt a filmvásznon, úgy mint, Charles Bronson, Jhon Wayne, Burt Ruynolds, Rock Hudson vagy Gene Hackman. A sorozatból való kilépése után, több kisebb költségvetés filmben is szerepet vállalt, az alkohol problémái is kísérték útján. Nem volt mentes élete a botrányoktól, a nyilvánosság előtt többször is részegen jelent meg, és az egyik barátnőjét, nyilvánosan meg is verte. 1996-ban autóbalesetet szenvedett, hangja végérvényesen eltorzult, alig akadt munkája. 2012-ben elvesztette az egyik lábát, a vagyona teljesen oda lett, és több milliós adósságot halmozott fel. Egy 2014-es interjúban, az is kiderült, hogy a túlzott alkoholizmus következtében, nem emlékezett, életének jó pár eseményeire, sőt még a baleseteire sem.Magánemberként háromszor nősült, lánya Amber 1972-ben született, az első házasságából, az édesanyja Bonnie Poorman.



Az utolsó szerepében(2004)


A legszomorúbb az, hogy alig pár sorban összeszedtem egy embernek az életét, ami szépen fényesen, és viszonylag könnyen indult, csak az alkohol, és a kábítószerek ne lettek volna. Az egyik cikk, amit nemrégen olvastam, elég szépen megfogalmazta azt, hogy a lelki békét végre megtalálta a harmadik házasságában. Csak azt nem értem, de lehet, hogy ehhez, én túl józan életű vagyok, hogy miért nem akkor kereste a lelki békét, amikor egészséges volt, és gyönyörű. Öreg emberi hiba, pazarolni és akkor tanulni meg élni, amikor már nincs lehetőség minőségi életre. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése